BON APART | Historie

Profiel Mannenzanggroep Bon Apart

Mannenzanggroep Bon Apart is opgericht in 1999 in Beringe

Een klein groepje enthousiaste mannen heeft hiervoor het initiatief genomen en middels een huis aan huis circulaire de behoefte gepeild! De uitkomst was verrassend want al snel bleken zo'n 20 Beringse mannen het initiatief te ondersteunen en zich bij de groep te willen aansluiten. Vanwege de ligging van Beringe aan het uiteinde van de Noordervaart ,welke weer een overblijfsel was van de strategie van Napoleon Bonaparte werd de naam Bon Apart gekozen. Vanwege de doelstelling indertijd, t.w. ongecompliceerd zingen en gezelligheid, wilde men ook geen koor genoemd worden doch nadrukkelijk Mannenzanggroep. Onze eerste dirigenten waren mevr. Cay Verhoef uit Nederweert en Kenny Jansen uit Horst. Terugkijkend in de historie, is wel gebleken dat we duidelijk in een behoefte voorzien.

Een zanggroep met een eigen identiteit, een vereniging met een zeer actief bestuur die officieel is ingeschreven bij de kamer van koophandel, met gedeponeerde statuten en huishoudelijk reglement, met een muziekcommissie, een kledingsommissie, en een ontspanningscommissie.

Wekelijks houden wij onze repetitie op de dinsdagavond, welke zeer goed bezocht wordt. Dit is mede te danken aan de enthousiaste opstelling van onze dirigent Bert Ramakers , welke grotendeels bepalend is voor de sfeer tijdens deze wekelijkse repetitieavond.

Het repertoire is zeer divers waarbij de muziekkeuze grotendeels van de leden via muziekcommissie en uiteindelijk de dirigent bepaald wordt. Limburgs dialect, Duits en Engelstalige nummers, Ierse ballads en zelfs Gregoriaans behoren tot de mogelijkheden. Begonnen met een twintigtal leden zijn we momenteel (2011) met 26 zingende leden waarbij diverse acties gaande zijn om het ledenaantal te versterken (focus is vooral jongere leden).

In de afgelopen 10 jaar heeft Mannenzanggroep zich nadrukkelijk op de kaart gezet middels optredens in de eigen gemeenschap Beringe ,doch ook als gastoptreden bij diverse korentreffen , festivals en sociale activiteiten. Elk jaar op Palmzondag organiseren wij zelf een korentreffen in ons prachtige gemeenschapshuis De Wieksjlaag in Beringe.

Een echte happening was ook de “Bon Apart Beringse Revue” welke werd geïnitieerd door Bon Apart ter gelegenheid van ons 10 jarig jubileum in 2009.
Na een lange en intensieve periode van voorbereiding werd deze revue “Op glaad ies” op de planken gebracht door Bon Apart, doch ook met ondersteuning van vele dorpsgenoten.
Het resultaat was 4 avonden een uitverkocht gemeenschapshuis en zeer veel lovende reacties!

Zie ook www.beringserevue.nl

Inmiddels is in 2014 ons 15 jarig bestaan gevierd door samen met Stichting Bon Apart Revue de tweede editie Kabaal aan 't Knaal op de planken te brengen. Alle reacties en foto's zijn terug te vinden op https://www.facebook.com/Beringserevue

Iedereen heel veel lees, luister en kijkplezier gewenst…….
 

AGENDA

Op dit moment is er nog geen concert gepland.

LEDEN LOGIN

Volg BON APART ook via